Akademik Başarı ve Meslek Seçimi

Akademik Başarı ve Meslek Seçimi

Değerli Velilerimiz;

 

İnsan hayatının en önemli dönüm noktasından birisi meslek seçimidir. Bu seçim yaşantımız boyunca mutluluğumuzun ya da mutsuzluğumuzun önemli bir parçasıdır.  Hayatımızın büyük bir parçasını kapsayan çalışma süresinde icra edilecek mesleğin seçiminde doğru ve isabetli karar verilmesi gerekmektedir. Meslek sadece para kazanma geçim sağlama yolu değil, aynı zamanda bireyin kendini ifade etme ve kendini gerçekleştirme yoludur. Bu nedenle meslek seçiminde temel amaç kişinin mutlu olabileceği bir geleceği planlamasıdır. Bu nedenle çocuklarımızın gelecekteki yaşamında mutlu olabilmeleri için meslek seçiminde doğru karar vermeleri gerekmektedir. Bu kararlarına katkı sağlamak için, bu ayki Veli Akademileri konumuz meslek seçimi olsun dedik.

Okul Psikolojik Danışmanımız Hicran ÖZDEMR'in sunumuyla meslek seçiminde rol oynayan faktörlerden ve mesleği tercih de dikkat edilen noktalardan söz edeceğiz.

25 Şubat 2022 Cuma günü zoom programı üzerinden yapılacak sunumumuza tüm velilerimiz davetlidir. Sunumumuz için kullanılacak link sınıf gruplarımızda sunumdan bir saat önce paylaşılacaktır.

25.02.2022 283

25-02-2022