DOKUZ KİREMİT

DOKUZ KİREMİT

 

Harezmi uygulama öğrencilerimiz tarafından hayatın içindeki sorunlardan biri olan Teneffüslerde Akran Zorbalığı problemi belirlendi. Bu problem iş birliğine dayalı öğrenme becerileri kapsamında balık kılçığı, beyin fırtınası ve istasyon teknikleri ile ele alınarak öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerileri ortaya konuldu. Teneffüslerde akran zorbalığının teneffüsleri verimli değerlendirmediğimizde ortaya çıktığı ve çözüm için teneffüslerin verimi değerlendirilmesi gerektiği uygulama grubu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından belirlendi. Teneffüsleri verimli değerlendirmek için unutulan çocuk oyunlarını öğrenerek ve oynayarak bu problemin çözüleceği kanısına varıldı.

Bunun okul genelinde belirlenecek oyunlar teneffüslerde öncelikle Harezmi öğrencileri ve sonra diğer öğrenciler tarafından oynanarak Teneffüslerde Akran Zorbalığı önlenmesi planlandı. Bu oyunlarda ilk oyun Dokuz Kiremit Oyunu. Harezmi Eğitim Modeli Kapsamında oynana oyunlar ve modelin süreci hakkında güncel gelişmelerden haberler okulumuzun sosyal medya gruplarından paylaşılacaktır.

 

 

9 Kiremit Nasıl Oynanır:

Kırılmış 9 kiremit parçası ve top gereken bir oyundur. Kiremit yerine 9 tane yassı taşta olur. Oyunun adının yerine oturması için kiremit tercih edilir.

İki grup olur oyunda. En az 6 kişi, daha fazla kişi olursa daha eğlenceli olur.

Oyuna hangi grubun başlayacağı belirlenir. Ortaya bir çember çizilir. Çemberin içine 9 tane üst üste kiremit konur.

Hangi grup ebe olacaksa diğer gruba kiremitleri yıkma sonra da yine üst üste dizme görevi verilir. Tabi ki ilk çizilen çemberin içine.

Ebe olmayan grup için 9 kiremitten yaklaşık 3 metre ileriye bir çizgi çekilir. Ve bu çizginin arkasına sıraya girilir. Buradan topla kiremitler yıkılmaya çalışılır. Kiremitler yıkılınca Ebe olan grubun ebesi topla kişileri kiremitleri döşemeden vurmaya, karşı grup ise ebeye vurulmadan kiremitleri döşemeye çalışır. Ebeye vurulmadan kiremitler döşenirse oyun yine aynı ebe grubunda kalır. Ebe kiremitleri döşemeden gruptaki herkesi topla vurursa bu sefer ebelik diğer gruba geçer. Kiremitti döşeyen taraf her defasında sayı elde eder.

Oyun bu şekilde devam eder. Baştan bir sayı belirlenmişse o sayıya ilk ulaşan grup oyunun galibi olur.

11.04.2023 3825


11-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-2023