OKULUMUZ e TWİNNİNG PROJE ORTAĞIDIR

OKULUMUZ e TWİNNİNG PROJE ORTAĞIDIR

17.03.2023 542

 

eTwinning Avrupa'daki Okullar Topluluğudur. Eğitim amaçlı, sanal ortamda tanışmak, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunmak, öğrenme etkinliklerinde yer almak ve çevrimiçi tabanlı projelere katılmak için geliştirilmiş bir projedir.

eTwinning projeleri, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin iş birliğini esas alır. Kısacası Avrupa'daki heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak en büyük kazanımdır.

Okulumuz ''Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Öğrencinin Sesi'' ve ''Öğrenci Günlükleri '' adlı iki farklı proje ile e Twinning proje ortağı olmuştur.

 

 

STUDENTS' VOICE ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

Okulumuz, Portekizli ortağımızla beraber yürütülen ''Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Öğrencinin Sesi'' eTwinning projesine koordinatörlük yapmaktadır. İrlanda, İtalya, Makedonya, Gürcistan ve Yunanistan'dan toplam 13 okul 75 öğrencinin aktif rol aldığı çalışmamız koordinatörümüz Sibel Tartut ve Şeniz Ergün tarafından yürütülmektedir.

WEB2, robotik kodlama, STEAM, Sanal Gerçeklik, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgisi, Beden Eğitimi, Sanat, Bilişim gibi alanların yanı sıra Liderlik, Girişimcilik, Gönüllülük gibi alanlarda da İngilizce etkinlikler yapan öğrencilerimiz; daha iyi bir dünya, sürdürülebilir bir çevre ve toplum için iş birliği yapmaktadır.

Aylık olarak online yapılan toplantılarımız nihayetinde ''Öğrencinin Sesi '' adlı Podcast kanalımız, aylık olarak güncellenen blogumuz, öğrencilerin sürekli iletişim halinde olduğu Tartışma ve Sohbet platformumuzla beraber mayıs ayına kadar çalışmalarımız devam edecektir.

Ortaklarımızın hazırladığı gazete, dergi ve kitapları çok yakında sizlerle paylaşılacaktır.

 

ÖĞRENCİ GÜNLÜKLERİ PODCAST PROJEMİZ

Öğrenci Günlükleri projesi 2023 Kasım ayında çalışmalara başlamış ve okulumuz 5/I, 5/H, 5/K ve 5/L sınıfı öğrencileri tarafından yürütülmektedir. 2 haftalık seriler halinde yayınlanan PODCAST bölümlerinde birbirinden meraklı öğrencilerimiz bir araya gelmekte ve UNESCO 2030 Kalkınma Hedefleri üzerine konuşmaktadır. Daha iyi bir dünya ve gelecek için çözüm arayan öğrencilerimiz şu ana kadar Su, Yaşam ve Gezegenimiz; Kişisel Gelişim, Motivasyon ve Mutluluk, Bağımlılıkla Mücadele, Bilinçli Tüketim ve Değerler Eğitimi (Saygı/Sevgi) üzerine içerik üretmiş, diğer konularla alakalı çalışmalarını sürdürmektedir.

Mart ayı itibariyle Moderatör koltuğuna 5/H sınıfından Koray'ın oturacağı Podcast serimize konuk olmak istiyorsanız ve ''Benim de söyleyeceklerim var.'' diyorsanız okulumuz öğretmenlerinden Sibel Tartut ile veya 5/K sınıfı Podcast Öğrenci temsilcimiz Ebu Talha ile iletişime geçebilirsiniz.

17-03-202317-03-202317-03-202317-03-202317-03-202317-03-202317-03-202317-03-202317-03-202317-03-2023